Ράτσες

Αμερικάνικη κοντότριχη γάτα

Η Αμερικάνικη κοντότριχη γάτα είναι αθλητική, μεγαλύτερη από την αγγλική και με πιό έντονα χτισμένο σώμα.Είναι επίσης πολύ εργατική γάτα και τρέμετε ποντίκια, φίδια και πάσης φύσεως ζουζούνια του εδάφους και του αέρος.
Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η Αμερικάνικη κοντότριχη γάτα είναι γάτες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, που είναι γενικά υγιείς, χαλαρές, στοργικές με τους ιδιοκτήτες και κοινωνικές με τους ξένους. Τα αρσενικά είναι πολύ μεγαλύτερα από τα θηλυκά, που ζυγίζουν 11-15 κιλά όταν αναπτυχθεί πλήρως. Ζευγάρι θηλυκά ζυγίζουν 8-12 κιλά όταν θα επιτευχθεί η πλήρης ανάπτυξη σε τρία έως τέσσερα χρόνια της ηλικίας του. Αυτές οι γάτες μπορούν να ζήσουν 15-20 χρόνια, όπως και τα περισσότερα αιλουροειδή και συχνά απαιτούν μόνο ετήσια εμβόλια, κτηνιατρικές εξετάσεις, και μια διατροφή ποιότητας. Έχουν μακριές ουρές και συνήθως λεπτά σώματα.
Η American Shorthair αναγνωρίζεται σε περισσότερα από ογδόντα διαφορετικά χρώματα και σχέδια που κυμαίνονται από το καφέ τιγρέ χρωματισμούς του γκρι, μονόχρωμες, δίχρωμες, πολύχρωμες, γρι της αιθάλης, με σκουροχρωμίες στα άκρα με ραβδώσεις ή με στίγματα. Μερικές υπάρχουν ακόμη και σε βαθιές αποχρώσεις του μαύρου, καφέ, ή σε άλλα χρώματα και συνδιασμούς.Γιατί έγιναν μεγαλύτερες από τις αρχικές γάτες από Βρετανία που έφεραν οι πρώτοι άποικοι μαζί τους; Ίσως να παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό τα απέραντα λιβάδια και τα μεγαλύτερα θηράματα που σημαίνει ότι είχαν να αντιμετωπίσουν σαν κυνηγοί πιό μεγάλες προκλήσεις και απαιτήσεις και πιό μεγάλα θηράματα και χρειαζόντουσαν μεγαλύτερο βάρος και όγκο για αυτό το κυνήγι. Ίσως να ζευγάρωσαν με μεγαλύτερα αιλουρωιδή που κατοικούσαν ήδη σε αυτή την χώρα, την Αμερική, ίσως να χρειαζόντουσαν το παραπανήσιο όγκο από την Βρετανίδα ξαδέλφη τους για να επιβιώσουν πολεμώντας τα μεγαλύτερα ζώα που βρήκαν εκεί οικόσιτα ή άγρια ή ίσως ήταν και η πλουσιώτερη τροφή που βρήκαν άφθονώτερη εκεί. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Κράτησαν όμως, κυρίως οι αρσενική τα νυχτοπερπατήματά τους και τα υπέροχα τραγούδια που λένε ακόμα και σήμερα τα βράδια στις θηλυκές. Στην ταινία "οι αριστόγατες" θα βρείτε ένα τέτιο δείγμα αμερικάνικου γάτου πολύ αντιπροσωπευτικό του είδους.Το 1904 η διασταύρωση Βρετανικής και Αμερικανικής κοντότριχης ονομάστηκε κατοικίδια κοντότριχη γάτα και μόλις το 1966 και μετά από πολλούς διαγωνισμούς γάτας της έδωσαν το όνομα Αμερικανική κοντότριχη γάτα.

Όταν οι ταξιδευτές από Ευρώπη έφτασαν στην Αμερική, έφεραν μαζί και τις γάτες τους. Αυτές οι γάτες είναι οι κοντότριχες αμερικάνικες γάτες που μοιάζουν σαν μικρές τίγρεις. Αγέρωχες, ανεξάρτητες και ομορφοφτιαγμένες. ειναι πολύ αθλητικές γάτες με υπέροχες φωνές, οι αρσενικοί, που προτιμούν τα νυχτοπερπατήματα από την ζεστασία του σπιτιού.
Ιατρικά: 
Μια απίστευτα υγιή γάτα

cats-101-american-shorthair ** High Quality**

Χώρα καταγωγής: 
Τρίχωμα: