Ράτσες

Γάτα της Σιγκαπούρης

Η Singapura είναι μια μέτρια στιβαρή και μυώδη γάτα και είναι ένας από τις μικρότερες γάτες στο κόσμο, με μια πολύ μικρή και λεπτή στρώση τριχώματος. Ένα πλήρες θηλυκό ζυγίζει συνήθως 5-6 κιλά, ενώ το αρσενικό ζυγίζει 6-8 κιλά. Τα μεγάλα, ελαφρώς μυτερά αυτιά μαζί με τα μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια είναι τα χαρακτηριστικά της φυλής. Η ουρά είναι λεπτή, ελαφρώς μικρότερο από το μήκος του σώματος και έχει ένα αμβλύ άκρο. Η γούνα της φυλής είναι ένα επιλεγμένο τιγρέ . Δηλαδή, οι μεμονωμένες τρίχες έχουν εναλλασσόμενα τμήματα των σκοτάδι και το φως το χρώμα, συνήθως δύο σκοτεινές ζώνες διαχωρίζονται από δύο ζώνες φωτός, με ένα σκούρο χρώμα στην άκρη. Η κάτω πλευρά, συμπεριλαμβανομένης της στήθος, ρύγχος και πηγούνι, παίρνει το χρώμα του φωτός ζώνες. Η Singapura αναγνωρίζεται από τα μητρώα γάτα σε ένα μόνο χρώμα, το σέπια, που περιγράφεται ως «ωρολογιακό σκούρο καφέ σε ένα ζεστό χρώμα ελεφαντόδοντου.
Η Singapura περιγράφεται από την ΚΟΠ ως ενεργή, περίεργη και παιχνιδιάρικη. Είναι στοργική και έχει την επιθυμία να είναι με ανθρώπους. Έχουν την τάση να κουρνιάζουν στις υψηλές θέσεις,για να τους επιτρέψει μια καλύτερη εικόνα των γύρω τους.

Η Singapura είναι ένα από τα μικρότερα φυλές των γατών , γνωστή για τα μεγάλα μάτια και τα αυτιά του, με καφέ γούνα και αμβλύ ουρά. Σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργήθηκε από τρεις γάτες που εισήχθησαν στην Ελλάδα στη δεκαετία του 1970, που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι γάτες είχαν αρχικά αποσταλεί από τη Σιγκαπούρη πριν από την εξαγωγή τους στις ΗΠΑ.
Ιατρικά: 
Η ανησυχία των κτηνοτρόφων είναι η κατάσταση που είναι γνωστή ως αδράνεια της μήτρας, μια αδυναμία να αποβάλει το έμβρυο λόγω αδύναμων μύων. Αυτή η κατάσταση ήταν παρούσα στην πρώτη από της γάτες του είδους και εμφανίζεται σε κάποια Singapura γάτες θηλυκές και σήμερα. Η γάτα με αδράνεια της μήτρας μπορεί να αναγκαστείτε να γεννήσουν με καισαρική τομή .

Cats 101 - Singapura

Χώρα καταγωγής: 
Τρίχωμα: