Ράτσες

January 2014

Bruce - Cane Corso

Αυτός είναι ο Bruce. Το υπέροχο Cane Corso του φίλου μας Νίκου από τη Χίο. Είναι 6 μηνών και 10 ημερών και ζυγίζει 42 κιλά. Είναι λίγο ογκώδης κ τσουπωτός!!! Όμως είναι ένας κούκλος κ τον αγαπάμε πολύ!!! Τρώει μόνο Super Premium ξηρά τροφή και κανένα αβγουλάκι που και που! Απολαύστε τον!!!

Ράτσα σκύλου Χόλο

Χόλο

/ Xoloitzcuintli

Το Χόλο, μια μεξικάνικη άτριχη φυλή σκύλου, που βρέθηκε εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια στο Μεξικό, την συναντάμε σε τρία μεγέθη και πολλές φορές όχι εντελώς άτριχο αλλά με μια επικάλυψη κοντής τρίχας. Βρέθηκε σε αρχαίες τοιχογραφίες και σήμερα είναι ένα σκυλί συντροφιάς αλλά κάνει και για αγρόκτημα και για κυνήγι.

Ράτσα σκύλου Κυνηγόσκυλο του Φαραώ

Κυνηγόσκυλο του Φαραώ

/ Pharaoh Hound

Kelb Tal-Fenek, που σημαίνει σκύλος του λαγού στη Μαλτέζικη διάλεκτο. Λένε ότι το μετέφεραν στη Μάλτα οι Φοίνικες και ότι ζούσε σαν κυνηγόσκυλο των Φαραώ για πολλά χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο. Πάντως από τα τεστ DNA που έγιναν σε αυτά τα σκυλιά προκύπτει ότι δεν έχουν καμμία σχέση με τα Αιγυπτιακά.

Ράτσα σκύλου Κιρνέκο ντελ Αίτνα

Κιρνέκο ντελ Αίτνα

/ Cirneco dell Etna

Είναι μια φυλή σκύλου που προήλθε από την Σικελία, μεσαίου μεγέθους, που μοιάζουν με το κυνηγόσκυλο του Φαραώ. Αυτά τα μεσαίου μεγέθους σκυλιά αρχικά χρησιμοποιήθηκαν σαν κυνηγόσκυλα για λαγό στα ιδιαίτερα εδάφη της Αίτνας. Το Κιρνέτο ντελ Αίτνα μπορεί να λειτουργήσει σαν κυνηγόσκυλο για πολλές ώρες χωρίς φαγητό και νερό.

Ράτσα σκύλου Αζαγουάκ

Αζαγουάκ

/ Azawakh

Το Αζαγουάκ (Azawakh) είναι σύντροφος και πλήρες μέλος της οικογένειας των ανθρώπων της Σαχάρας για εκατοντάδες χρόνια. Το ξέρατε; Αυτό το λυγερόκορμο σκυλί με το ιδιαίτερο περπάτημα και τον ακούραστο καλπασμό, ακόμα και κάτω από τον καυτό ήλιο της Αφρικής, εκτός από το κυνήγι είναι και φύλακας και υπερασπιστής των οικείων του.